Waarom Laiden

 

Waarom Maiden

 

Iron Maiden is dé heavy metal machine van de jaren '80. Een tour van 150 optredens binnen een jaar draaide ze de hand niet voor om. Ze hebben altijd hard en professioneel gewerkt en geen buitensporig gedrag nodig gehad om hun nummers te verzinnen. Op Paul Di'anno na natuurlijk.

Elk album had een nieuw concept. Niet alleen de uiterlijke kenmerken kregen een nieuw thema, ook de klank en sound was nieuw. Steeds werd er door middel van een ander concept en thema een nieuwe muzikale, maar ook beeldende wereld gecreëerd. Je wordt steeds meegenomen op een andere reis. De hoes paste bij de muziek, maar ook het podium werd aangekleed naar de hoes. Hierdoor was Iron Maiden naast de muziek alles behalve saai.

Als je t over Iron Maiden hebt, heb je het natuurlijk ook over Steve Harris. De onuitputtelijke draaiende motor van de band. Hij heeft de band opgericht en schrijft alle muziek. En alsof spelen in Maiden nog niet genoeg is, speelt hij daarnaast ook nog met zijn andere zelf opgerichte band British Lion.

Om een lang verhaal kort te maken, gewoon luisteruh...

Iron Laiden is de female fronted Iron Maiden tribute band van Europa! Iron Laiden speelt naast alle klassiekers (meezingen gegarandeerd), ook nummers die door Maiden zelf niet meer live gespeeld worden. Combineer dat met ons groots aangeklede Maiden podium, inclusief meerdere Eddies.
Of er nou 50 of meer dan 1000 man publiek staat. Ons doel is om iedereen een echte Maiden avond te laten beleven en samen met onze Eddies alle klassieker mee te laten blèren.
Daarnaast durven we onze bassist Harald Thierry de beste Maiden tribute bassist te noemen, want hij komt wel eng dicht in de buurt van Steve Harris zelf!

Dit mag je niet missen!
Iron Laiden is gonna get you!

 

De Laidse glibbers

 

 

Harald Thierry

Bas gitaar

(Piece Of Maiden)

Jamie Nelemans

Zang

(Birmingham Sunset)

Joyce Bronmeijer

Gitaar

Somewhere back in time... Ergens in 1985 kreeg ik van een schoolvriendje een cassette bandje met daarop wat nummers van Iron Maiden. Gelijk viel mij de manier van spelen, maar vooral het geluid van de basgitaar op. Het duurde niet lang voor ik alle LP's in huis had. Inclusief een 2e hands basgitaar. Tot op heden heb ik deze LP's nog in mijn bezit en ze zullen mijn verzameling ook niet meer verlaten. Ik geniet nog steeds van Steve Harris zijn muzikale reis.

Metal en hardrock zijn mij van huis uit met de paplepel ingegoten. Wanneer ik mijn eerste Maiden plaat hoorde kan ik me dan

ook niet herinneren, waarschijnlijk lag ik mijn wieg te brabbelen toen ik voor het eerst kennis maakte met Iron Maiden. Wat een geweldige band, wat een energie! De energieke zang van Bruce Dickinson en zijn stembereik zijn voor mij altijd een inspiratie geweest, hij behoort dan ook tot mijn top 3 van beste metalzangers allertijden!

Ik was 12 jaar oud en zat ik de eerste klas van de middelbare school. Twee klasgenootjes hielden hun Engels spreekbeurt over Iron Maiden. Ik hield al wel van hard rock en was fan van Angus Young, maar deze band kende ik nog niet! Aan het eind van de spreekbeurt werd een stuk van een Maiden concert afgespeeld op de TV. The Number Of The Beast. Mijn arm en rugharen gingen overeind staan. Wat was dit gaaf!

Casper Teunisse

Gitaar

(What's Left)

Marc Verhaar

Drum

(Graceless)

Eddie

 

(Iron Maiden)

Verhaal van Casper binnenkort te lezen

(waarschijnlijk niet)

Steeds als ik langs de platenboer in Leiden liep zag ik posters van Iron Maiden hangen met Eddie erop. Hoe zou die muziek klinken? Op mijn 12e kreeg ik van mijn oom een cassette bandje, omdat hij wist dat ik al naar metal begon te luisteren. Thuis aangekomen waren mijn ouders niet thuis, dus kon ik lekker over mijn vaders installatie knallen. Één voor één hoorde ik de Maiden klassiekers voorbij komen. Magisch! Wat gaaf! De energie, de gitaren, zang, bas en natuurlijk de drums.

Sindsdien ben ik verslaafd aan Maiden.

Risen from my grave in the Valley of Death. To hunt you, to lead you into this Metal battle! We will never surrender; head banging till our last Breath! Follow me until the end, with your throats so Dry. On this battlefield I will never Die!

 

Iron Laiden Live

Iron Laiden - Promo 2017

Kijk op ons Youtube kanaal voor meer video's